Képek karantén idején – Kaktusz

Spanyár Judit Fazakas Izabella

A Fotók karantén idején két sorozata után, Képek karantén idején következnek, melyben 16 alkotó mutatkozik meg. Nyolc fotós és nyolc képzőművész, párosával ismerkedtek meg egymással, chat-szobákban. Megérzés alapján alakítottam ki a párokat. A legtöbb esetben a közös beszélgetésekből alakultak ki a témák, melyeket mindenki a maga eszközével dolgozott ki.

 

A hetedik téma, Fazakas Izabella és Spanyár Judit közös beszélgetéséből született meg:

 

Kaktusz

 

“A türelem szó arabul: kaktus. Türelem és kaktusz tehát ugyanazt jelentik: elviselni a szomjúságot”*

 

@Spanyár Judit – Disappearing

 

A karatén ideje alatt akarva, akaratlanul nagyító alá került a mikrovilágunk, amit online ablakokon keresztül sokszor meg is osztottunk egymással. Izát nem ismertem korábban, mégis  olyan személyes részleteket tudtam meg az életéből, amik a karantén nélkül nem merültek volna fel egy művészeti projektben. Tavaly nyáron egy cirkuszi előadásban láttam valakit, aki képes volt belepréselni magát egy akváriumba. Ez az ijesztően meglepő jelenség jutott eszembe beszélgetéseink kapcsán a karanténidőben. Közben eltűntek a szeretteink ölelései, az érintés, aminek helyére bekúszott valami felfoghatatlan, féltésből és gyanakvásból születő megközelíthetetlenség. A vírust és mindezt Iza rendkívüli belső meglátással egy kaktusz képével jellemezte, ami nagyon inspirált. A képek, amiket végül elkészítettem, ezeket az érzéseket villantják fel.

 

@Spanyár Judit – Disappearing

 

 

@Fazakas Izabella – Hónapok – farost, vegyes technika (akril és falfesték)

 

Türelem. A legnagyobb kihívása az elmúlt időszaknak. Nekem nem az erősségem, türelmetlenül intenzív vagyok és csapongok. Judit azt hiszem pont az ellentétem, engem meg ez inspirált. Empátia. Ez jut eszembe, ha a projektünkre gondolok. Tanulható mindkettő, a türelem és az empátia is. Már csak idő kell.

@Fazakas Izabella – Hónapok – részletek

 

Judit és Iza. Fotós és festő. Rövid haj és hosszú haj. Életszerető alkotók, vállalkozók és édesanyák. Munkáikban bátran hagyatkoznak az érzéseikre. Judit filozófikus alkat, szeret elmélkedni és megkeresni a dolgok gyökerét. Csodálja a zeneszerzőket, akik hangokkal érzékeltetnek, a  költőket, akik szavakkal festenek gondolatokat, a fotográfiában is a gondolati megközelítést kedveli. Gyerekeknek tanít fotográfiát. Iza ha fest, mindig a zene viszi a gondolatait és vezeti a kezét. A zene és a festés számára elválaszthatatlanok egymástól. Lenyugtatja, de ugyanakkor serkenti is mindkettő. Élete új irányt vett, saját vállalkozást épít, új tartalommal tölti meg a falakat: falat fest.

 

A mindig mosolygós, örök fiatal, rövid hajú Spanyár Judit munkái facebookon, instagramon és saját honlapon is megtalálhatók.

Az egyszerre komoly és vidám, franciás kisugárzású, hosszú hajú Fazakas Izabella munkái facebookon és instagramon elérhetők.

 

 

Az oldalon található fotók a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. Ezek engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása vagy megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet.

 

*Ulla-Carin ​Lindquis: Evezők nélkül