Képek karantén idején – Házról házra

Henter Csaba Ile Adrian Paul borító képek

A Fotók karantén idején két sorozata után, Képek karantén idején következnek, melyben 16 alkotó mutatkozik meg. Nyolc fotós és nyolc képzőművész, párosával ismerkedtek meg egymással, chat-szobákban. Megérzés alapján alakítottam ki a párokat. A legtöbb esetben a közös beszélgetésekből alakultak ki a témák, melyeket mindenki a maga eszközével dolgozott ki.

 

A harmadik téma, Henter Csaba és Ile Adrian Paul közös beszélgetéseiből született meg:

 

Házról házra

 

“Nem így kellene hűvös, árnyas
szobából, kényelmes íróasztal
mellől szólani hozzátok, jól
tudom. Menni kellene házról
házra, városról városra, mint
egy izzadt, fáradt, fanatikus
csavargó. Csak két égő szememet,
szakadozott ruhámat, porlepett
bocskoromat hívni bizonyságul
a szeretet nagy igazsága mellé.
És rekedt hangon, félig sírva,
kiabálni minden ablak alatt:
Szakadt lelket foltozni, foltozni!
tört szíveket drótozni, drótozni!”

/Dsida Jenő: Menni kellene házról házra/

 

                                                                                                                  @Henter Csaba & Ile Adrian Paul

 

Csaba Marosludasról származik. Informatikus. Régóta életének szerves része a fotográfia, festészet, illusztrációk, rajzolás és hegymászás. A batikolás technikáit már óvódás évei alatt elsajátította. Hosszú ideig Budapesten élt, jelenleg viszont Berlinben.

Adrian Nagyváradról származik. Projekt menedzser. A szerelmet a fotográfiával egy Smena 8M típusú fényképezőgép hozta el. Falat mászott. Új szenvedélye a terepfutás. Budapesten él.

Mindkettőjükre jellemző a lényegre törő kommunikáció és olyanfajta humor, ami leginkább a határontúli 40-es férfiakra jellemző.

 

                                                                                                                 @Henter Csaba & Ile Adrian Paul

 

Adrian polaroidra fotózott, majd azt bescannelte, elküldte Csabának, aki ezt felhasználva, festményébe elrejtve teremtett többrétű valóságot. Kép a képben. Kísérve Dsida Jenő versével, hiszen “menni kellene házról, házra, városról városra”, Budapestről Berlinbe, Berlinből Budapestre, valahonnan el, valahova vissza, tovább kellene menni. Mindig csak tovább, ehhez pedig erőt adó, távolságokat átívelő muzsika is megszólal, Sovák Anna hangján: https://soundcloud.com/sov-k-anna/budapest

 

Henter Csaba honlapján itt lehet barangolni.

Ile Adrian Paul alkotásai itt fellelhetők.

 

Az oldalon található fotók a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. Ezek engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása vagy megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet.