Képek karantén idején – Bizonytalan biztonság

A Fotók karantén idején két sorozata után, Képek karantén idején következnek, melyben 16 alkotó mutatkozik meg. Nyolc fotós és nyolc képzőművész, párosával ismerkedtek meg egymással, chat-szobákban. Megérzés alapján alakítottam ki a párokat. A legtöbb esetben a közös beszélgetésekből alakultak ki a témák, melyeket mindenki a maga eszközével dolgozott ki.

 

Az első téma, Galambos Zsófia és Molnár Mihály közös gondolkodásából született meg:

 

Bizonytalan biztonság

 

“Mindig csodáltam az esőcseppeket. Csodálom, hogy mindig lefelé esnek, megbotlanak saját lábukban, elfelejtenek ejtőernyőt venni, és csak úgy leugranak az égből a bizonytalan cél felé. Ez olyan, mint amikor az ember kiüríti a zsebeit a földre, és nem igazán érdekli, hova esnek a tárgyak, mintha nem érdekelné, hogy az esőcseppek szétloccsannak, ha földet érnek, hogy ami a padlóra esik, széthullik, hogy az emberek átkozzák a napot, amikor a cseppek kopogni mernek az ajtóikon. Esőcsepp vagyok.” /Tahereh Mafi/

 

 

@Galambos Zsófia

Zsófi, impulzív, az életet igazán meg- és átélő színésznő, festő, polerina. Számára a  mostani vészhelyzetben az érintés hiánya kerül fókuszba. Festményének címe: Az érintés szilánkjai.

Misi, szerény, felelősségteljes és kitartó fotós, természetet szerető fiatalember. Ebben az időszakban a fészekrakás körüli biztonság és bizonytalanság érintette meg.

 

@Molnár Mihály

 

 

Galambos Zsófia ezer arca itt fellelhető.

Molnár Mihály alkotásai  facebookon és  instagramon is láthatóak.

 

 

A borítóképen Galambos Zsófiáról Györgyei Kornél, Molnár Mihályról pedig Buday Lili készítette a fényképet.

Az oldalon található fotók a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. Ezek engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása vagy megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet.